Strona 1 z 1

COOBRA 48 do 21,5% - opinie, czy ktoś próbował?

PostNapisane: 28 wrz 2013, o 06:15
przez Koneser
No pojawiła się jakaś nowa COOBRA 48 , podobno najmocniejsze drożdże na rynku, wytrzymują do 21,5%, nawet do 10kg glukozy, no i niska temperatura startu. Czy ktoś to testował? Bo przy tej cenie to może być rewelacja? :twisted:

Re: COOBRA 48 do 21,5% - opinie, czy ktoś próbował?

PostNapisane: 2 paź 2013, o 08:41
przez Roman
Mam 1 paczuszkę, otrzymałem w gratisie za zakupy w WinoHOBBY i zamierzam coś niedługo nastawić.

Ich dużą zaletą jest niska temperatura startu no i wysoka tolerancja na alkohol. Trzeba je dobrze przetestować, może okazać się że są lepsze od Alcoteca 48 :twisted:

Re: COOBRA 48 do 21,5% - opinie, czy ktoś próbował?

PostNapisane: 18 paź 2013, o 13:00
przez Jarek40%
No i chyba są lepsze.
Już po pierwszych próbach, drożdże spisują się super, bardzo mało się pienią co jest dużą zaletą, nie wytwarzają dużo zapachu podczas fermentacji – bardzo czysta fermentacja, fermentacja przebiega szybko i sprawnie nawet w niskiej temperaturze otoczenia a stoją na działce w 13 stopniach.

Re: COOBRA 48 do 21,5% - opinie, czy ktoś próbował?

PostNapisane: 10 gru 2013, o 09:41
przez Rafał
W piątek z rana nastawiłem 2 wiaderka z 8kg glukozy i dopełniłem do 25L wodą. Do każdego po torebce Coobra 48. Już w poniedziałek wieczorem było -4BLG. Wiaderka stały w temperaturze otoczenia 20st.C.
Szybka fermentacja, drożdże nie pienią się tak jak to mają w zwyczaju inne np. guldy, miły zapach nastawu.

Re: COOBRA 48 do 21,5% - opinie, czy ktoś próbował?

PostNapisane: 27 gru 2013, o 13:51
przez Mr.R
8kg glukozy, dopełniam fermentator do 24L objętości, start 28Blg - schodzi do -4BLG bez problemu.
Dziś mam zamiar nastawić 9kg glukozy w 24L zobaczymy czy da radę? :twisted:

Generalnie drożdże 1 klasa!

Re: COOBRA 48 do 21,5% - opinie, czy ktoś próbował?

PostNapisane: 29 sty 2014, o 11:39
przez Koneser
No ja zmieniam swoją kolejność w podpisie. Od dziś na pierwszym miejscu COOBRA 48 :twisted: